De kleuterklas van 1926

Staat mijn vader, Wim Roosenboom op deze foto?

Op de onvolprezen website www.gennepnu.nl trof ik laatst een interessante foto aan.

Een foto van de kleuterklas van Gennep in 1926. Mijn vader Wim (Wilhelmus Joannes Roosenboom 1921-2003) zou daar in gezeten kunnen hebben.

De lei vermeldt: Fröbelschool Gennep 29 A 1926. A kan april zijn of augustus. Augustus is de vakantiemaand, dat is dus al niet zo waarschijnlijk. 29 april valt in 1926 op donderdag en 29 augustus op een zondag. We mogen dus concluderen dat het 29 april 1926 is. Mijn vader is dan 5 jaar oud.

Hier is de foto: (klik erop voor een vergroting)

1926_Frobelschool-Eef_Perk-Sengers.jpg

kleuterklas 1926 Gennep

Ik speurde de foto af op een gezicht dat hem zou kunnen zijn. De meeste gezichten vielen snel af: veel meisjes en een hoop jongens die het zeker niet zouden kunnen zijn. Uiteindelijk bleef er een mogelijkheid over: de jongen op de tweede rij van boven, de vierde van links. Dat zou hem kunnen zijn. Maar meer omdat de andere jongens het zeker niet waren dan dat ik er zeker van was. Ik stuurde de foto door naar mijn zuster Gemma met de vraag of ons pap er op stond en zo ja, welke jongen het dan volgens haar zou zijn. Er kwam een verrassend antwoord. Volgens haar ook de vierde van links op de tweede rij van boven. Maar ZIJ wist het zeker, want die jongen had twee ongelijke oren, net als ons pap. Nou dat was mij nog nooit opgevallen. Ik kijk op andere oude foto's en ja ze had gelijk, hij had twee ongelijke oren en niet zo'n beetje ook.

Hiermee meen ik dat we wel kunnen vaststellen dat hij het is op de foto van de kleuterschool.

Concrete5 Appliance - Powered by TurnKey Linux